European Beer Challenge 2024 Winner Zeedust

Lokale kustbieren vallen in de prijzen op European Beer Challenge: “Erkenning van het harde werk”

Sander Delacauw en Yorick Maddens met hun kustbier ‘Zeedust Tripel’

DE PANNE/KOKSIJDE – 
De lokale kustbieren ‘Zeedust’ en ‘Zeedust Tripel’ uit De Panne hebben opnieuw internationale erkenning gekregen. Beide kustbieren ontvingen gouden medailles op de European Beer Challenge in de categorieën Golden Ale en Tripel.

Nu vallen beide kustbieren uit De Panne opnieuw in de prijzen op de European Beer Challenge. “Het feit dat beide bieren nu bekroond worden, vervult ons met trots en vreugde”, reageert Sander Delacauw.

“Wat de bieren zo uniek maakt, is niet alleen hun uitstekende smaak, maar ook hun verbinding met de kustregio. Beide bieren worden op smaak gebracht met kruiden uit de kustduinen, waardoor de essentie van de kust duidelijk tot uiting komt in elke slok. Bovendien wordt Zeedust Tripel gebrouwen met premium honing van de kust, wat een subtiele en verfijnde smaak toevoegt aan dit brouwsel.”

‘Het bier van de kust’
Het bier is niet enkel een verwijzing naar het West-Vlaamse ‘ze hebben dorst’, maar is ook een verwijzing naar ‘ZEE, DUinen en STrand’. Vandaar ook dat dit bier ‘Het bier van de kust’ wordt genoemd. Het bier kwam tot stand door ondernemers Orly Dolfen, Sander Delacauw, Seppe De Potter, drie vrienden uit De Panne en Koksijde die elkaar leerden kennen in scoutsverband. Om de verkoop vlotter te laten verlopen sloot Yorick Maddens uit Alveringem zich aan als vertegenwoordiger.

Eenmaal het recept helemaal op punt stond, werd het brouw- en bottelproces uitbesteed aan de Gentse brouwerij De Schol. “We zijn enorm vereerd om opnieuw erkend te worden op een internationaal podium zoals de European Beer Challenge. Deze prijzen zijn een erkenning van het harde werk en de toewijding die we steken in het brouwen van hoogwaardige bieren die de unieke smaken en geest van onze prachtige kustregio belichamen.” (Daron Mertens)

Source: Nieuwsblad